WEBINAR BOLLENREVOLUTIE 4.0

Op dinsdag 8 maart 2022 tussen 17 – 18 uur

Organiseert de KAVB in samenwerking met WUR en de partners van het project Bollenrevolutie 4.0 een digitaal Webinar over de inzet van technologie en data bij het verbeteren van de kwaliteit van bloembollen in de teelt en verwerking.

In een levendige discussie bespreken we met wisselende studiogasten de onderwerpen:

  1. Waarom helpen vison technieken in verhoging van kwaliteit? De ontwikkelingen op het gebied van cameratechnieken gaan heel snel, binnen Bollenrevolutie 4.0 doen we onderzoek naar de detectie van virussen in tulp. Ook is een begin gemaakt met het inzetten van cameratechnieken voor het herkennen van afwijkingen in bloembollen en het digitaal bepalen van de maat en volume. We gaan de discussie aan met vertegenwoordigers vanuit de technologiebedrijven, teelt en handel over het belang van deze ontwikkelingen om de keten robuust te maken.
  2. Hoe helpt datamanagement & monitoring waarde bij te dragen in de keten?
    Data en informatie worden steeds belangrijker in de moderne bedrijfsvoering. Welke inzichten kunnen telers verkrijgen door de koppeling van perceelgegevens, weer en gewasgroei. Met het onderzoek op dit thema zijn stappen gezet om het oogstmoment te bepalen en je opbrengst..

Aanmelden

Wij nodigen u van harte uit om deze online Webinar bij te wonen en verzoeken u vriendelijk zich vooraf aan te melden door voor 4 maart via deze link Zodra u zich heeft aangemeld krijgt u de link en een herinnering voor dit Webinar
Wij begroeten u graag op 8 maart om 17.00 uur!
Voor vragen of meer informatie, neem contact op met Barry Looman, projectleider Bollenrevolutie 4.0, barry.looman@wur.nl of 06 123 96 551

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Door op “Plaats reactie” te klikken ga ik akkoord met
de gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy.