BBleap: Individueel spuiten

BBleap levert PWMT-techniek voor spuitmachines en demonstreert hoe die ook planten individueel kan spuiten. Met vier doppen per meter werkbreedte kan de techniek van BBleap vlakken van 25 * 25 centimeter individueel spuiten.

Diverse toepassingen

In Nederland zijn nu in drie jaar tijd zo’n veertig systemen geleverd. De toepassingsmogelijkheden zijn divers. Spuiten met variabele afgiften volgens een taakkaart is een mogelijkheid, maar door vooraf onkruidplanten zoals ridderzuring in gras of aardappelopslag in een akkerbouwgewas vooraf met een drone in kaart te brengen, kan de BBLeap techniek die planten daarna gericht spuiten. Dat levert een flinke besparing aan de inzet van middelen op en het ontziet ook het cultuurgewas zoveel mogelijk omdat een groot deel niet meer onnodig wordt gespoten. Inmiddels draait ook de eerste machine die met cameraherkenning online planten herkent en individueel spuit. Het BBLeap systeem is op iedere spuitmachine op te bouwen. Bij doppen op 50 centimeter afstand komt dat ruwweg op een meerprijs van €1.000 per meter werkbreedte, voor doppen per 25 centimeter loopt dat op naar €3.000 per meter werkbreedte.

PWMT spuittechniek

Prijsindicatie: €854 per meter werkbreedte voor 50*50 cm, €2625 per meter werkbreedte voor 25*25 cm Waarbij het meest gangbare voor een boombreedte van 36M, 1541€ bij 25cm dopafstand en 1041€ bij 50cm dopafstand. https://bbleap.com/configurator/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Door op “Plaats reactie” te klikken ga ik akkoord met
de gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy.