Betaalbare Herbimec schoffelcultivator voor ondiepe grondbewerking

De Herbimec schoffelcultivator van Vomumatra is bedoeld voor ondiepe grondbewerking en het bereiden van een vals zaaibed.

Vomumatra uit Buggenum (Limburg) had de vijfbalks en 6,2 meter brede Herbimec schoffelcultivator meegebracht naar Lelystad (Future Farming & Food Experience). Het bedrijf stelt zichzelf ten doel om betaalbare landbouwmachines met een degelijke kwaliteit en afwerking te leveren en de Herbimec valt daar volgens medeoprichter Wim Vogels ook onder. Het ontwerp voor deze schoffelcultivator komt van Vogels zelf en hij laat de machine produceren bij ADV Technic in Polen.

Werking over gehele breedte

Vogels geeft aan dat zijn cultivator meer tanden per meter werkbreedte heeft dan vergelijkbare modellen en daarmee over de volledige breedte van de machine onkruiden lossnijdt. De Herbimec heeft een tandafstand van net geen 12 centimeter, versterkingsveren en ganzenvoetbeitels van 20 centimeter breed waarmee je idealiter 2 à 3 tot maximaal 5 centimeter diep werkt. ‘Door het passeren van die vele tanden gaat er meer grond van de onkruiden af.’ Er kunnen ook smalle beitels op de tanden voor stoppelbewerking. Met de relatief licht gebouwde cultivator rijd je idealiter tussen 12 en 14 kilometer per uur en daarbij kan een trekker van 100 pk een 5 meter brede machine de baas. ‘Zodat je vroeg in het voorjaar het land op kunt.’ De werkbreedte bedraagt minimaal 3 en maximaal 6,2 meter en elke uitvoering klapt zodanig op dat de transportbreedte 2 meter is. Volgens de fabrikant is de schoffelcultivator ook bij uitstek geschikt voor het vernietigen van groenbemesters. ‘Inclusief lastig dood te spuiten bladrammenas.’ De 6,2 meter uitvoering zoals op de foto’s kost € 15.000 inclusief steunpoten en verlichting. Vomumatra verkoopt de Herbimec zowel direct als op verzoek via een dealer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Door op “Plaats reactie” te klikken ga ik akkoord met
de gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy.