‘Binnen vijf jaar veldrobot op het bedrijf’

robotti

Meer dan de helft van de deelnemers aan een webinar over landbouwrobots verwacht binnen een jaar een veldrobot aan het werk te hebben. Dat bleek tijdens het webinar op 9 september dat werd georganiseerd door de Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Boerderij van de Toekomst.

Tijdens het webinar vertelden onderzoekers van Wageningen UR wat de stand van zaken is bij de ontwikkeling van veldrobots. Ook vertelden ondernemers over hun ervaringen met de robots.

Kijk het webinar terug:

3 Comments

 • ir PGJ Beltman zegt op 17-09-2021 - 09:22 :

  Kunnen we niet een aantal loonwerkers helpen met gewasbeschermingsreductie?
  Oogst (voor)bewerken op het boerenbedrijf? Dan past ook een rustige oogsttechniek op het goede moment en niet bodemverdichtend.

 • Jankievit zegt op 18-09-2021 - 12:50 :

  Etiketten op gbm middelen zijn gemaakt om een een goed bestrijdings resultaat te krijgen tov van het product waarom dan adviseren dat de dosering minder kan zijn

 • Jankievit zegt op 19-09-2021 - 09:19 :

  Teeltjaar 2021 is het bewijs geleverd dat chemische gewasbescherming het verdienmodel van de producenten redt consumenten worden ziek van de geteelde producten. Zonder chemische beschermings middelen is het onzeker of de ned de gemiddelde leeftijd van 80jaar blijft bereiken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Door op “Plaats reactie” te klikken ga ik akkoord met
de gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy.