Blog Peter van der Poel: De vochtsensor staat, nu kijken wat we ermee kunnen

“Deze week heb ik de twee vochtsensoren die via het NPPL-project beschikbaar zijn gesteld in de grond gezet. Ze staan op het perceel met vroege aardappelen. Eentje op het lichtere deel en eentje met zwaardere grond. Ben benieuwd of er verschillen uitkomen in het percentage vocht dat ze meten.

De meerwaarde weet ik nog niet. Ik hoop meer inzicht in de waarden die ze opleveren te krijgen. De bal ligt wat dat betreft bij Wageningen.

Ik heb deze week het weerstation van SenCrop besteld. Ik verwacht daar eigenlijk meer aan te hebben dan aan de sensoren omdat ze per perceel de hoeveelheid neerslag en de weersverwachting geven. Maar misschien leveren de vochtgegevens van de grond nog wel wat extra informatie die ik zelf kan combineren.

Afgelopen weken hebben we trouwens continue geregend, de 500 uur is deze week aangetikt. Het heeft goed gewerkt, de gewassen staan er goed bij. Vorig weekend viel hier nog 35 millimeter wat dankzij de beregening heel goed tot zijn recht komt. Misschien dat ik met de info van de vochtsensor en het weerstation de beregening nog wat gerichter kan inzetten.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Door op “Plaats reactie” te klikken ga ik akkoord met
de gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy.