‘Natuurvereniging erg geïnteresseerd’

Tijdens een bijeenkomst met bedrijven en adviseurs heb ik drie partijen gesproken die met drones vliegen. De eerste viel af omdat die geen camera met warmtebeelden heeft en de tweede komt eind maart een proefvlucht maken. Met de derde partij hopen we ook afspraken te maken, zodat er verschillen naar boven komen.

Ik kom er ondertussen steeds meer achter dat er nog weinig ontwikkeling is qua verwerking van beelden. Mijn idee om machines automatisch aan te sturen, zal denk ik niet meevallen. Ik merk ook dat natuurbeheerders liever zien dat we helemaal niet maaien als er boven een x-aantal nesten is gevonden.

Financiering via provincie

Vorige week heb ik contact gehad met de agrarische natuurvereniging. Die was hier al van plan om in de toekomst drones in te zetten voor weidevogelbescherming. Daarom volgt de vereniging dit project met grote interesses en wil zij er ook graag bij betrokken worden. Zo kunnen boeren en vrijwilligers alvast kennismaken met deze systemen.

De agrarische natuurvereniging probeert de aanschaf van een drone te financieren via de provincie. Dat zou ideaal zijn, want de kosten voor individuele gebruikers zijn hoog. Ik heb gezegd dat we dit zeker toejuichen en heb beloofd om ze op de hoogte te houden als er vluchten worden gepland.

Passend bij NPPL

Deze opzet past ook heel mooi bij de gedachte van het NPPL-project. Het is één van de doelen om precisielandbouwtechnieken verder tot ontwikkeling te brengen en meer in de praktijk te gaan gebruiken.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Door op “Plaats reactie” te klikken ga ik akkoord met
de gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy.