‘De eerste bespuiting op basis van de taakkaart is een feit!’

Net als bij het variabel planten heeft Van Iperen een bodempotentiekaart gemaakt. De medewerker plaats de kaart in onze eigen account en vervolgens kunnen we zelf aan de slag met maken van een taakkaart. Dit keer kreeg ik trouwens nog wat hulp van de medewerkers van Van Iperen.

In het systeem hebben we zelf nog gegevens ingevoerd zoals de machinebreedte, het maximaal en minimaal aantal liters water, de middeldosering (min/max) en de stapgrootte. We kunnen aangeven in welke vorm de data beschikbaar moet komen, zodat de spuitcomputer het kan herkennen. Ook is er een rapport uit het programma te halen. Daarop staat hoeveel water en middel nodig is om te tanken voor het perceel.

Het overbrengen van de gegevens naar de CCI-spuitcomputer verliep makkelijk. Je moet even weten hoe het moet maar vorig jaar had ik het ook al gedaan. Dan is het dus tanken en rijden maar!

Op dit perceel van 6,5 ha waar zonder taakkaart een liter Stomp gespoten zou zijn (6,5 liter) is nu maar totaal 5,55 liter gespoten. Bijna een liter minder.

2 Comments

  • Herman Krebbers zegt op 17-05-2019 - 05:06 :

    Mooie test. Komen er foto’s van het resultaat? Wat, als je nu het hele veld 5,5 ltr had gespoten?

  • Peter van der poel zegt op 17-05-2019 - 15:40 :

    met een normale bespuiting met bodemherbicide zie je vaak dat de uien geremd worden op de lichtere gronden dat hoop ik nu te voorkomen als ik de 5,5 liter over het hele perceel gelijk had verdeeld had ik waarschijnlijk op de zwaardere plekken te weinig gespoten en dus onkruid gehad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Door op “Plaats reactie” te klikken ga ik akkoord met
de gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy.