Demo-ochtend: meer eiwit van eigen land

gerard uijterlinde

Wil je meer weten over mais met stokbonen, bodementing, vochtsensoren en kruidenrijk grasland? Kom dan dinsdag 12 oktober om 10.00 uur naar het demoveld in Deurningen. Laat je inspireren hoe je meer eiwit van eigen land kunt winnen.

De demo-ochtend vindt plaats op het melkveebedrijf van de Twentse melkveehouder Gerard Uijterlinde. Hij is een van de deelnemers van de Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL). Uijterlinde melkt 200 koeien op 80 hectare droogtegevoelige zandgrond.

Demonstraties

De volgende onderwerpen komen tijdens de demonstratieochtend aan bod:

  • Maïs met stokbonen: Kom kijken op het demoveld hoe de maïs eruit ziet u het rijp is, hoor de ervaringen met onkruidbestrijding, het inzaaien en het hakselen. En ontvang van Movo Zaden meer achtergrondinformatie en opbrengstcijfers van deze combinatieteelt.
  • Bodementing: Kun je door het toevoegen van goede bacteriën aan de mest inderdaad meer eiwit winnen? Op het oog konden we dit niet beoordelen, maar we hebben gemeten en we zetten de gegevens voor je op een rij van het effect van bodementing in maïsland en grasland.
  • Vochtsensoren in de melkveehouderij: Welke informatie geeft een vochtsensor mij? Is beregenen op sensor beter dan met het blote oog? Welk effect heeft vocht op de groei van gras en op het bodemleven? En, kan het eigenlijk wel uit voor een melkveehouder? Op onze demovelden kunnen we verschillende sensoren laten zien met verschillende functionaliteiten.
  • Kruidenrijk grasland: Ook is er de gelegenheid om verschillende kruidenrijke grasmengsels te bezichtigen en de resultaten en ervaringen te horen.

Waar en wanneer?

  • Datum: Dinsdag 12 oktober 2021 van 10.00 – 12.30 uur.
  • Locatie: Erve Mentink, Gammelkerstraat 14, 7561PH Deurningen.
  • Aanmelden: Vooraf aanmelden is gewenst en kan via de website vruchtbarekringloop.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Door op “Plaats reactie” te klikken ga ik akkoord met
de gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy.