Demo robotisering in de akkerbouw

Grondbewerking en oogsten vanaf rijpaden

De Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Boerderij van de Toekomst stimuleren de toepassing van precisielandbouwtechnieken, waaronder autonome werktuigen/veldrobots. We nodigen u daarom van harte uit om veldrobots te zien werken tijdens de Demodag op 14 oktober in Lelystad van 13.00 uur tot 17.00 uur (inloop met lunchgelegenheid vanaf 12:00 uur).

De organisatie houdt de berichtgeving rondom COVID-19 nauwlettend in de gaten. Bij binnenkomst ben je verplicht een coronatoegangsbewijs te laten zien. Deze krijg je zodra je gevaccineerd bent of een negatief testbewijs hebt.

Programma van de demonstraties

(onder voorbehoud)

  • Robotti met loofklapper (AgroIntelli en Dewulf)
  • Agbot veldrobot van AgXeed met cultivator
  • Robotti met groenbemester zaaimachine
  • Beddenploeg
  • Rijpadenrooier, geschikt voor 3m bedden

De demonstraties worden kort voorafgegaan met een presentatie van onderzoekers over;

  • Hoe rijpaden en veldrobots  kunnen bijdragen aan het verminderen van bodemverdichting.
  • Nieuwe technieken voor efficiëntere beddenteelten.    

Demolocatie

De demonstratie vindt plaats op het Fieldlab van de Boerderij van de Toekomst. Daar zijn teeltbedden van 250 meter lengte en 3 meter breedte met vaste rijpaden beschikbaar, waar eerder aardappelen gerooid zijn. Een deel van de robots wordt al ingezet om de grond te bewerken, de andere robots zullen in deze bewerkte grond een groenbemester zaaien.

Adres:

Edelhertweg 1
8219 PH Lelystad

Afgelopen voorjaar werd de Agrointelli Robotti veldrobot ingezet voor het poten van aardappelen. Tijdens de Demodag is dezelfde robot in actie te zien met een loofklapper. Zie hierboven een afbeelding van de Robotti:

AgXeed demonstreert haar nieuwste versie van de Agbot met een Amazone cultivator. Zie hierboven een afbeelding van de AgXeed.

Aanmelden

Online registreren voor het event.