Nieuwste veldrobots komen in actie tegen onkruid tijdens Future Farming & Food Experience

Wil jij met eigen ogen zien hoe je de onkruidbestrijding op jouw bedrijf met minder gewasbeschermingsmiddelen en minder arbeid doelmatig en efficiënt kunt organiseren? Leg al jouw vragen voor aan specialisten en breng een bezoek aan de percelen van Boerderij van de Toekomst en discussieer mee over de toekomst van de Nederlandse landbouw.

Toekomstbestendige onkruidbestrijding is een steeds actueler thema door het uitdunnen van het middelenpakket, de maatschappelijke aandacht en door maatregelen zoals de Farm-to-Fork-strategie van de EU. Hoe ga je daar als boer of als loonwerker mee om? Welke mogelijkheden heb je? Er zijn al talloze nieuwe technologieën en machines zoals geavanceerde wiedeggen, cameraschoffels, elektrocutie- en spot spraymachines tot zelfs onkruidbestrijdingrobots aan toe. Maar werken die ook? En hoe gaat dat dan? Wat kosten ze en wat levert het op?

Nieuw evenement: Future Farming & Food Experience

Om al jouw vragen te beantwoorden, laten de Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen Universiteit & Research (WUR) op 31 mei aanstaande tijdens het nieuwe evenement Future Farming & Food Experience zien hoe die machines precies werken. Op de dag, die plaatsvindt op Boerderij van de Toekomst in Lelystad, kun je tevens de nabijgelegen percelen van Boerderij van de Toekomst bezoeken en in gesprek gaan met Wageningse onderzoekers.

(tekst gaat onder afbeelding verder)

Dit zijn de primeurs!

Als één van de verwachte 600 bezoekers kun je je hart ophalen aan de doorlopende machine- en robotdemonstraties. Kom met eigen ogen zien wat er al kan op het vlak van mechanische onkruidbestrijding, elektrocutie van onkruiden, spot sprayen en autonome veldrobots.

Zo zijn onder meer de nieuwste cameraschoffels en wiedeggen van Carré, Garford en Schmotzer en spot spray oplossingen van Agrifac, Amazone, BBLeap en Garford te zien. CNH toont de AgXtend XPower waarmee je onkruiden en aardappelloof elektrisch kunt bestrijden. Welke onkruidbestrijdingrobots er nu al beschikbaar zijn zie je bij AgroIntelli, Ekobot, Naïo, Odd.Bot, Pixelfarming Robotics en Trabotyx.

Heuse robotprimeurs zijn er van AgXeed (Nederlands), Earth Rover (Engels/Spaans) en HWodKa/Reedyk (Nederlands) die voor het eerst de autonome waterstof aangedreven e-robotiller veldrobot gaat demonstreren!

(tekst gaat onder foto verder)

Als eerste de autonome waterstof aangedreven e-robotiller veldrobot HWodKa/Reedyk aan het werk zien? Dat kan op 31 mei tijdens de Future Farming & Food Experience in Lelystad.

Deel en doe kennis op

De WUR, Boerderij van de Toekomst en de Nederlandse boeren worden wereldwijd geroemd om hun kennis van en onderzoek naar alle facetten van moderne en toekomstige voedselproductie. Voor jou is de Future Farming & Food Experience de uitgelezen kans om in gesprek te gaan met specialisten en onderzoekers rondom de thema’s circulaire bemesting, gewasbescherming, technologie & data en realistische verdienmodellen.

Leg jouw vragen voor aan specialisten van onder meer ABN Amro, Delphy, provincie Flevoland, het Wereld Natuur Fonds, het FAJK en de WUR. Met hen kun je speeddaten over de toelating van middelen, financiering en subsidies voor innovaties en praktijkonderzoek van nieuwe onkruidbestrijdingsmethoden.

Ga in debat met specialisten van Boerderij van de Toekomst over natuurinclusieve bouwplannen en breng een begeleid bezoek aan de nabijgelegen percelen van die Boerderij van de Toekomst.

(tekst gaat onder foto verder)

Er zijn onder meer de nieuwste cameraschoffels en wiedeggen van Carré, Garford en Schmotzer en spot spray oplossingen van Agrifac, Amazone, BBLeap en Garford te zien.

Grijp je kans

Om jouw boerderij van de toekomst te laten ontwerpen door een professionele tekenaar! Welke dieren en gewassen maken onderdeel uit van jouw ideale toekomstplaatje? Kies je voor agroforestry, biologisch, biologisch dynamisch, circulair, gangbaar of zelfs veganistisch? Wellicht zie je jouw ideeën de komende jaren terug op een boerderij van de toekomst in Nederland of elders ter wereld.

Het evenement heet niet voor niets Future Farming & Food Experience, want er is een heus foodplein met bekende en nieuwe producten en gerechten. Op dit plein kun je ook kennismaken met nieuwe producten van innovatieve startups. Wie weet ontmoet je hier een nieuwe afnemer voor jouw bijzondere teelt!

(tekst gaat onder foto verder)

Ga in debat met specialisten van Boerderij van de Toekomst over natuurinclusieve bouwplannen en breng een begeleid bezoek aan de nabijgelegen percelen van die Boerderij van de Toekomst.

Aan slecht weer is ook gedacht

Slecht weer op 31 mei? Geen punt! Boerderij van de Toekomst heeft voldoende overdekte faciliteiten om alles behalve de demonstraties binnen te organiseren.

Het programma start om 9:30 uur en loopt aan het einde van de middag ten einde. Ben jij ook één van de verwachte 600 bezoekers? Een bezoek is natuurlijk geheel gratis maar vanwege organisatorische redenen en voor de catering is aanmelding vooraf verplicht. Dat kan heel eenvoudig en snel hier. Je kunt je dan gelijk ook aanmelden voor de dialoogsessies en de speeddates met onderzoekers, ketenpartners, maatschappelijke organisaties en beleidsmakers.

Jij komt toch ook op 31 mei naar de Future Farming & Food Experience in Lelystad!

Future Farming & Food ExperienceOp dinsdag 31 mei organiseren NPPL en Boerderij van de Toekomst in Lelystad ‘Future Farming & Food Experience’. Laat je inspireren over hoe jou bedrijf er uitziet in 2030 en wat er met de nieuwste technologie nu al kan!

Programma van deze dag
Locatie: Boerderij van de Toekomst, Edelhertweg 1, 8219 PH Lelystad
Aanmelden via inschrijfformulier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Door op “Plaats reactie” te klikken ga ik akkoord met
de gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy.