Nieuw: digitaal dashboard over precisiespuiten

Veel boeren en tuinders willen meer weten over precisietechnieken. De Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) bundelt via nieuwe dashboards de beschikbare informatie over precisietechnieken.

NPPL is gestart met de publicatie van een set digitale dashboards over precisiespuiten: variabel doseren bodemherbiciden, variabel doseren fungiciden en variabel loofdoden. De dashboards zijn te vinden op deze website bij technieken.

Praktijkrijpheid

Bij elke precisietechniek is in kaart gebracht wat de praktijkrijpheid voor agrarische ondernemers is. Daarnaast wordt aangegeven welke investering nodig is en welke leveranciers er zijn. Ook worden de voor- en nadelen van deze techniek voor boeren en tuinders in kaart gebracht.

De dashboards tonen voorts uitlegvideo’s over de techniek. Daarnaast zijn artikelen geplaatst waarin boeren en tuinders vertellen over hun ervaringen met de precisietechniek.

Op het dashboard wordt ook het onderzoek over de precisietechniek op een heldere wijze gepresenteerd. Boeren met vragen over de techniek kunnen deze stellen aan een team van NPPL-experts en in contact komen met gebruikers van de technieken om hun ervaringen te delen.

We hebben nu drie dashboards gepubliceerd. In de nabije toekomst volgen ook over andere toepassingen met precisietechnieken dashboards.

Laatste stand van zaken

Precisietechnieken blijken op agrarische bedrijven minder praktijkrijp dan waarmee ze in de markt zijn gezet. Van plug-and-play is veelal geen sprake. Via deze dashboards wil NPPL praktijkervaringen, resultaten uit praktijkproeven en uit onderzoeken met nieuwe technieken zo snel mogelijk overzichtelijk bij boeren brengen. Door de bundeling van deze actuele kennis op de dashboards kunnen zij de juiste keuzes maken voor hun bedrijfsvoering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Door op “Plaats reactie” te klikken ga ik akkoord met
de gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy.