NPPL op mechanisatiebeurs Agrotechniek Holland van 14-17 september

NPPL-thema's op ATH in Biddinghuizen

De Nationale Proeftuin Precisielandbouw NPPL geeft acte de présence op de mechanisatiebeurs Agrotechniek Holland (ATH) op 14 t/m 17 september in Biddinghuizen (Fl.). In het innovatiepaviljoen Grenzeloos Innoveren op de beurs staan specialisten van Wageningen University & Research klaar om bezoekers te informeren.

Thema’s zijn:

  • Irrigatie. Hier gaat het om zowel om de efficiëntie van druppelirrigatie als om peilgestuurde drainage, ook wel dubbeldrainage genoemd. Ook is er informatie over precisie-sturing waterkanonnen, bodemvochtsensoren en adviesmodellen.
  • Dierlijke bemesting. Hier gaat het om zoveel mogelijk resultaat (gras, mais) te halen uit dierlijke mest, bij een zo laag mogelijke emissie. Precisiedoseren van vloeibare dierlijke mest is de sleutel. Getoond worden de precisiestrokenbemester van de WUR-Boerderij van de Toekomst (BvdT).  Verder gaat het onder meer over het uitrijden van groen digestaat.
  • Gewasbescherming. Bij vermindering van de chemische gewasbescherming gaat het om twee routes. De eerste betreft vervanging van de chemische aanpak door een mechanische. Daarbij gaan veldrobots een belangrijke rol spelen. Op de ATH-stand Grenzeloos innoveren staat de wiedrobot Ekobot. Bij de chemische aanpak gaat het om vermindering van de hoeveelheid gewasbeschermingsmiddel door precisietoepassingen of wel variabele dosering. Precies de juiste hoeveelheid op de juiste plek. Onder andere staat op de stand in Biddinghuizen een voor het doel (BvdT en NPPL) op maat gemaakte veldspuit met alles erop en eraan, onder andere om realtime met de dosering te kunnen variëren zonder tussenkomst van een taakkaart. Dit alles zo veel mogelijk binnen de stappen van Integrated Pest management (IPM).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Door op “Plaats reactie” te klikken ga ik akkoord met
de gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy.