NPPL-teler Mosselman wint duurzaamheidsprijs

Cornelis Mosselman

Cornelis en Carolien Mosselman zijn de winnaars van de Martine Vonkprijs. De prijs werd onlangs uitgereikt tijdens het duurzaamheidsevenement GroenGelovig. Mosselman is sinds 2020 NPPL-deelnemer.

Het echtpaar ontvangt de prijs vanwege hun keuze om over te schakelen op biologische, regeneratieve landbouw. Daarmee versterken ze de bodem in plaats van die uit te putten, aldus de jury. De Martine Vonkprijs bestaat uit een kunstwerk van Hannelieke van de Beek en een videoportret.

Strokenteelt

In 2022 hoopt de familie Mosselman één van de duurzaamste vollegrondsgroentebedrijven van Nederland te zijn. Om dat te bereiken kiezen ze voor een combinatie van biologische landbouw, strokenteelt, permanente rijpaden en minimale grondbewerking.

Zeventien nominaties

De organisatoren van GroenGelovig ontvingen zeventien nominaties voor de Martine Vonkprijs, waarmee ze het gedachtengoed van de overleden milieudeskundige Martine Vonk levend willen houden.

Onzekere toekomst

Bij de uitreiking zei voormalig Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber (CU): “Als we de Martine Vonkprijs aan de familie Mosselman uitreiken, reiken we de prijs symbolisch ook uit aan alle landbouwbedrijven die op dit moment een nieuwe, duurzame toekomst verkennen en daarvoor onzekere wegen inslaan. In een tijd van scherpe tegenstellingen wachten zij niet langer af, maar gaan op weg en vormen een voorhoede die laat zien hoe in de toekomst de landbouw in Nederland op duurzame wijze vormgegeven kan worden.”

Meer info:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Door op “Plaats reactie” te klikken ga ik akkoord met
de gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy.