Open dag Praktijkcentrum voor Precisielandbouw in Reusel

Akkerbouwbedrijf gebroeders Van den Borne

Het Praktijkcentrum voor Precisielandbouw van gebroeders Van den Borne in Reusel (Noord-Brabant) houdt op 5 september open dag. De open dag is voor iedereen die in data-  en precisielandbouw geïnteresseerd is.

20 tot 30 toeleveranciers zijn van de partij. Grote merken komen met machines, innovatieve start-ups met sensoren en softwarepartijen.

Gedurende de dag komt ook een groot deel van de 160 telers die in het trainingstraject zitten van de Zuidelijke Proeftuin voor Precisielandbouw. De telers verdelen zich over een aantal innovatiegroepen.

Het Praktijkcentrum voor Precisielandbouw wordt de komende 3 jaar verder opgetuigd met TUe, Wageningen UR, HAS en ZLTO. Het praktijkcentrum helpt datagedreven boeren met proefveldexperimenten en probeert precisielandbouw te verankeren in  het onderwijs. Er kan veel in klaslokalen, zo is de opvatting van Van den Borne, maar innovaties op het gebied van zaden, middelen en high tech moeten zich toch eerst op de vollegrond bewijzen met data voordat telers ze gaan aanschaffen.

De afgelopen 10 jaar heeft Van den Borne Aardappelen veel geprobeerd en geïnvesteerd in Precisielandbouw. Om deze samenwerking verder uit te bouwen en meer telers bij precisielandbouw te betrekken nam Van den Borne in 2017 het initiatief voor het Praktijkcentrum voor Precisielandbouw.

Open dag Praktijkcentrum voor Precisielandbouw

De open dag van Praktijkcentrum voor Precisielandbouw is 5 september 2018 van 09.00 tot 16.00 uur, Postelsedijk 15 in Reusel (Noord-Brabant).

Reacties gesloten. Geen verdere reacties gevonden.