Pieter van Leeuwen Boomkamp opent deuren voor Akkerbouwdag 2024

Pieter Leeuwen Boomkamp, NPPL-deelnemer van het eerste uur, stelt zijn bedrijf open voor de Akkerbouwdag 2024. Dit evenement, georganiseerd door Boerderij en TREKKER magazine, vindt plaats op 11 juli in Nijkerk. De Akkerbouwdag staat dit jaar volledig in het teken van bodemgezondheid en groenbemesters.

Bodemgezondheid vormt de basis voor een goed gewas en is daarom het centrale thema van de Akkerbouwdag. Het evenement richt zich op de nieuwste inzichten en technieken rondom vruchtwisseling, de teelt van groenbemesters en grondbewerking. Deze thema’s hebben de laatste jaren veel aandacht gekregen binnen de akkerbouwsector, en steeds meer akkerbouwers passen innovatieve methoden toe om de bodemgezondheid te verbeteren.

Demovelden en machinedemonstraties

Op het bedrijf van de familie Van Leeuwen Boomkamp zijn speciaal voor de Akkerbouwdag demovelden aangelegd. Hier worden verschillende methoden van grondbewerking gedemonstreerd, met een focus op hun relatie tot diverse soorten groenbemesters. Bezoekers kunnen onder andere de verkleining van groenbemesters en ondiepe stoppelbewerking in actie zien. Een van de machines die gedemonstreerd wordt, is de kettingeg van Fliegl. Deze niet-alledaagse machine is ontwikkeld om in te spelen op de wens om stoppels en gewasresten ondiep te bewerken. Daarnaast worden er ook laat gezaaide suikerbieten gebruikt om cameraschoffeltechniek te demonstreren.

De kettingeg van Fliegl is een van de opmerkelijke machines die te zien zal zijn tijdens Akkerbouwdag 2024.

Workshops en presentaties

Tijdens de Akkerbouwdag zijn er diverse workshops waarin leveranciers hun visie geven op het toepassen van groenbemesters en verschillende methoden van grondbewerking. Jerry van Gremberghe, landbouwkundige bij DSV zaden, zal een presentatie geven over soorten- en rassenkennis als basis voor systemen die de hoofdgewassen optimaal ondersteunen. Op de demovelden van DSV zijn verschillende samenstellingen van hun TerraLife-mengsels gezaaid. Daarnaast verzorgt Jaqueline Baar van Sil Best een workshop waarin duurzaam telen centraal staat. Zij zal ingaan op de vraag wat er nodig is om een optimaal gewas te telen en hoe duurzaamheidsprincipes hierbij een rol spelen.

Aanmelden en meer informatie

Er zijn veel meer machines en demo’s te zien dan hier vermeld. Wil alles weten van wat er te zien is tijdens de Akkerbouwdag  en je aanmelden dan kan dat via deze link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Door op “Plaats reactie” te klikken ga ik akkoord met
de gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy.