Precisiebemesting bij ruwvoerwinning: wat is mogelijk?

Op 19 april vindt het online Kenniscafé Precisiebemesting bij ruwvoervoorziening plaats. Tijdens dit Kenniscafé krijgt u in een kort tijdsbestek een helder beeld van de (on)mogelijkheden van precisiebemesting bij ruwvoerwinning. Wat is er technisch mogelijk? Wanneer is het economisch aantrekkelijk? Zijn er obstakels in het beleid?

Bij registratie voor dit webinar kunt u aangeven over welke aspecten u meer wilt weten. We houden daar bij de inhoud van de presentaties zoveel mogelijk rekening mee. 

Deze editie wordt samen met Regiebureau POP en het ministerie van LNV georganiseerd. 

Programma

15.00 uur:   Opening door Corné Kempenaar (WUR)           

Blok 1: Precisiebemesting op grasland 
15.05 uur:   Slimmer bemesten door digitalisering – Fedde Sijbrandij (WUR)

15.20 uur:   Precisiebemesting op grasland. Wat is het voordeel voor de boer? – Sytze Waltje (DLV Advies) over Precisie met techniek in graslandmanagement en Mineralenconcentraat op maat.

15:35 uur:   Discussie                       

Blok 2: Precisiebemesting in mais
  
15.45 uur:   Rendementsverbetering bij precisiebemesting mais – Herman Krebbers (Delphy) over Efficiënter ruwvoer telen met smart farming en Benutting verbeterpotentie bodem en teelt met smart farming.

16.00 uur:   Slimmer bemesten door inzet van kennis en precisietechnologie – John Verhoeven (WUR) over Ruwvoer, Bodem en Kringlooplandbouw en Grondig boeren met mais.  

16.15 uur:   Discussie  

16.30 uur:   Afsluiting 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Door op “Plaats reactie” te klikken ga ik akkoord met
de gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy.