Prijs voor Gejo Grading

Machinefabrikant Gejo Grading in Luttelgeest (Fl.) is de winnaar van de eerste Smart Farming Award. Het bedrijf kreeg de prijs voor de Smart Grader, een optische sorteermachine voor aardappelen, uien en andere knollen en bollen.

Met de optische precisie-sorteerder kunnen knollen en bollen nauwkeurig op diameter,  lengte, vorm en op zichtbare gebreken als scheuren, stootplekken, schurft, ritnaalden of beschadigingen worden gesorteerd. Ook stenen en kluiten worden door de optische sorteerder uit een partij gesorteerd.

Innovatie uit Noordoostpolder

De Smart Farming is een prijs van de gemeente Noordoostpolder. Met deze prijs wil de gemeente de agrarische sector stimuleren te blijven vernieuwen. De inzendingen zijn beoordeeld op de bijdrage die de innovatie levert aan gezonde gewassen in vitale grond, een toekomstbestendig bedrijf met zorg voor het milieu, aantrekkelijkheid van de sector als werkgever en een vitale keten.
De prijs bestaat uit onder meer een promotiebudget van € 2.500 om de Noordoostpolder te promoten met de slogan ‘Gemaakt in dé Noordoostpolder’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Door op “Plaats reactie” te klikken ga ik akkoord met
de gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy.