Selectie NPPL kandidaten 2020 is begonnen

Bijna 50 veehouders, akkerbouwers, vollegrondsgroentetelers en fruittelers hebben zich aangemeld voor deelname aan de Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) in 2020.

Wat uit de inzendingen opviel is de grote belangstelling voor de toepassing van robots in open teelten, maar ook verrassend veel telers die aan de slag willen met strokenteelt.

Selectie deelnemers

Uit alle inzendingen worden de komende weken tot maximaal 10 telers geselecteerd die concreet hulp krijgen van experts van Wageningen Universiteit & Research en specialisten van daarbuiten om stappen vooruit te zetten.  Welke kandidaten uiteindelijk volgend jaar aan de slag gaan in het NPPL project, wordt na 17 december bekend gemaakt.

Doel van NPPL

NPPL is een initiatief van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) om akkerbouwers en vollegrondsgroentetelers verder te helpen met precisielandbouw. Doel van het NPPL-project: hogere opbrengsten en/of lagere kosten, minder milieubelasting en verbetering van de voedselkwaliteit. In dit eerste jaar van NPPL gaat het om variabel doseren op basis van geautomatiseerde waarneming vooraf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Door op “Plaats reactie” te klikken ga ik akkoord met
de gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy.