Seminar Lelystad: kansen in de Franse landbouwrobotica

Werkzaam op het gebied van digitalisering en robotisering in de landbouw (AgTech)? En geïnteresseerd in zakendoen met Frankrijk? Neem dan deel aan het gratis seminar in Lelystad (woensdag 29 mei) over dit thema.

Zelfde vraagstukken

Frankrijk is met een aandeel van negen procent samen met het Verenigd Koninkrijk de 3e/4e exportmarkt voor Nederlands agrofood. In beide landen spelen in de landbouw soortgelijke vraagstukken rondom:

* schaarste aan arbeidskrachten;
* de noodzaak om te werken met precisielandbouw;
* terugdringen van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, kunstmest en water.

Daarom is innovatie in de landbouw noodzakelijk. Denk hierbij aan digitalisering en robotisering. De Franse en de Nederlandse overheid investeren dan ook op grote schaal in digitalisering en robotisering in de landbouw. Nederland heeft het Nationaal Groeifonds (investeringsprogramma’s zoals NEXTGEN HighTech). Frankrijk heeft het programma FRANCE 2030.

AgTech cluster

Begin 2023 vond er een succesvolle Innovatiemissie plaats naar Toulouse. Tegelijk was er het NL Paviljoen op de World FIRA beurs. In februari 2024 waren er tien exposanten op het NL Paviljoen dat voor de tweede keer plaatsvond. Eind vorig jaar hebben Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Nederlandse ambassade zich ingezet voor de vorming van een AgTech cluster. Tijdens het seminar zullen betrokkenen met elkaar in gesprek gaan over dit thema.

Marktrapport agritech-sector Frankrijk

De Franse AgTech specialist Maxence Guillaumot heeft de opdracht gekregen om een marktrapport te schrijven over de kansen in de Franse agritech-sector. 29 mei aanstaande presenteert hij zijn rapport in Lelystad. Het seminar wordt gehouden op het Fieldlab Boerderij van de Toekomst; Elandweg 84 Lelystad. Organisatoren zijn de Nederlandse ambassade in Parijs, Wageningen University Research (WUR), Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Horizon Flevoland. Het kansenseminar is voor ondernemers met interesse in de AgTech-sector in Frankrijk, die willen samenwerken, kennisdelen en exporteren.

Kijk hier voor meer info, porgramma en (verplicht) aanmelden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Door op “Plaats reactie” te klikken ga ik akkoord met
de gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy.