Standhouders en machines Future Farming & Food Experience

Tijdens Future Farming & Food Experience (30 mei, Boerderij van de Toekomst, Lelystad) vind je op het standhoudersveld diverse bedrijven met bekende en minder bekende apparatuur en machines. Wie zijn er zoal te zien?

Niet alleen bij de demo’s in het veld krijg je een goede indruk van duurzame en effectieve technologieën en strategieën voor jouw gewassen en akkerbouwbedrijf. Daarvoor kun je ook terecht in de stands van de verschillende standhouders.

Cameraschoffel

Agri Evolution toont onder meer de K.U.L.T. iScan cameraschoffel voor in de rij. Deze schoffelmachine herkent planten en onkruiden met behulp van Ullmanna cameratechniek.

ABS Greenline Rotorwieder

Agri Bio-Solutions toont de ABS Greenline rotorwieder die het bedrijf zelf ontwikkelde. Deze ABS Greenline Rotor is eenvoudig van opzet. Het bedrijf toont eveneens de Bionalan Tig’ Air onkruidtrekker met een grote aangedreven roterende cilinder die de stam van het onkruid klemt tegen de optrekrollen.

Plant-O-Meter

Het Servische Bitgear brengt de Plant-O-Meter gewassensor mee naar Lelystad. Met deze handheld sensor kun je de optische vegetatie-index van ruim 30 verschillende gewassen bepalen.

E-horse

Akkerbouwer Bastian van der Veen komt met de door hem bedachte en door Machinefabriek Boessenkool ontwikkelde en gebouwde volledig solar-elektrische e-Horse werktuigdrager.

EOX 175 trekker

Bij EOX Tractors kun je een indruk opdoen van de elektrische EOX 175 trekker. Deze 175 pk sterke en vierwielgestuurde werktuigdrager is primair ontwikkeld voor vaste rijpaden. De spoorbreedte is verstelbaar van 2,25 tot 3,20 meter.

Agra-Trac-werktuigdrager

Bij machinefabrikant Graafstra kun je de praktijkrijpe versie van de Agra-Trac-werktuigdrager tot in detail bekijken. Een elektrisch aangedreven voertuig met vier even grote wielen en een spoorbreedte die traploos verstelbaar is van 1,80 tot 4,60 m.

Odd.bot

Het eveneens Nederlandse Odd.Bot laat deze nieuwe Maverick wiedrobot zien, bedoeld voor bedden- en ruggenteelten. Het vierwielige autonome voertuig heeft twee aangedreven en twee gestuurde wielen.

Rupsvoertuig

WeeversNieuwstad stelt de AgXeed AgBot 5.115T2 autonome veldrobot/trekker ten toon. Welke machine dit inmiddels bekende rupsvoertuig gaat dragen tijdens het evenement houdt het mechanisatiebedrijf nog even geheim.

Autonome trekker Yanmar

Yanmar Europe neemt net als tijdens de vorige editie van het evenement een autonome trekker mee naar Lelystad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Door op “Plaats reactie” te klikken ga ik akkoord met
de gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy.