Vlog Henk Verdegaal: ervaringen van een middagje vliegen

Bloembollenteler Henk Verdegaal in Noordwijkerhout (Z.-H.) heeft afgelopen dagen benut om te oefenen met een drone. In een korte vlog toont hij de vliegbewegingen. De drone is overigens heelhuids geland….

(tekst gaat onder video verder)

Henk Verdegaal: “Uiteindelijk is het dan zover: De Dji Phantom 4 Pro is uitgerust met een werkende Parrot Sequoia multispectraalcamera. Vorig seizoen waren er problemen met de gps-ontvangst van de drone omdat de lichtsensor de ontvangst in de weg zat. Deze is nu op een wat gammel stangetje bevestigd. Degelijk oogt het allemaal niet, maar het is wel functioneel.

Aanvankelijk was het vliegen zeer eenvoudig. Een perceel selecteren, vluchtplan laden en op start drukken. Na een minuut of 10 landt ‘ie zichzelf weer netjes met alle data. Nu dient vooraf de Sequioa geactiveerd te worden. Deze tweede camera is niet geïntegreerd in het geheel en begint daarom niet vanzelf opnamen te maken. Dit activeren moet via de Wifi van de Sequoia op een zogenoemde dedicated website.

Deze handeling is niet helemaal vanzelfsprekend. Ten eerste moet er geen ander (sterker) Wifi-signaal in de buurt te zijn. En de website zelf is niet heel stabiel. Na enig oefenen lukt het redelijk. Het is belangrijk om de smartphone voor de aansturing zeer dicht in de buurt van de lichtsensor te houden omdat daar de Wifi in verborgen zit. Vervolgens wordt de data van de Phantoms eigen camera en de Sequoia op verschillende Sd-kaarten opgeslagen. Deze hebben ook beide een ander formaat. Het uitlezen gaat nog niet helemaal goed maar de beelden zijn in elk geval opgeslagen. Wordt vervolgd.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Door op “Plaats reactie” te klikken ga ik akkoord met
de gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy.