Voorbereiding voor variabel planten

peter van der poel

Op het bedrijf van Peter van der Poel zijn de voorjaarswerkzaamheden begonnen. De plantuien zitten alweer twee weken in de grond en afgelopen week zijn de eerste bieten en vroege aardappelen geplant. Ook voorbereidingen voor variabel planten zijn genomen.

Van der Poel hoopt snel aan de slag te gaan met variabel planten. Vorig jaar is het door omstandigheden niet gelukt. “Afgelopen vrijdag is een partij pootgoed binnengekomen waarvan direct een monster is genomen en bij Van Iperen ingeleverd voor de kiemproef. Het is aan de late kant en hopelijk zijn de gegevens terug voor we gaan planten.”

Taakkaarten

De taakkaarten voor de percelen zaaiuien en aardappelen zijn in de maak. De bedoeling is om het handmatig op taakkaart te poten dit jaar wel in te zetten op in ieder geval één perceel. “Omdat het technisch niet haalbaar is om onze eigen machine met taakkaarten aan te sturen, was dat vorig jaar ook al de bedoeling maar is toen vanwege tijdsgebrek niet gelukt.” De taakkaart komt op het GPS-scherm in de trekker en daarmee is de pootafstand telkens handmatig in te stellen. Het idee is om daarbij drie pootafstanden te gebruiken, afhankelijk wat het scherm aangeeft. “Ook voor de zaaiuien maken we weer een kaart voor het toepassen van de bodemherbicide.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Door op “Plaats reactie” te klikken ga ik akkoord met
de gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy.