A.I. voor beeldherkenning en vaststellen biomassa

BBleap brengt camerasysteem op de markt onder de naam Beeleap, maar al langere tijd levert het de technologie voor PWMT spuittechniek. Dat heeft de naam LeapBox.

BBleap en LeapBox

Deze hoogfrequent schakelende dopafsluiters maken het mogelijk per dop, met behoud van druppelgrootte-spectrum de afgifte te variëren. Worden er doppen per 25 centimeter werkbreedte gemonteerd dan kan het systeem ‘stoeptegels’ van 25*25 centimeter spuiten. Tot voor kort kon BBleap met LeapBox al ‘stoeptegels’ spuiten volgens een taakkaart, maar vanaf nu is het systeem ook leverbaar om realtime aan de hand van camerabeelden gericht te spuiten. Dat kan zowel green on brown (bijvoorbeeld onkruid op een stoppelveld) of green on green (bijvoorbeeld distels of zuring in grasland, aardappelopslag in uien of bieten).

Kunstmatige intelligentie

De basis voor het online detecteren met camera’s, is kunstmatige intelligentie voor de beeldherkenning. Daarvoor wordt samengewerkt met het Franse Carbon Bee. Behalve spuiten volgens herkenning van planten kan de cameratechniek ook de hoeveelheid biomassa vaststellen en desgewenst op basis van biomassa de dosering aanpassen. Slimme algoritmes om de spuitmachine slimmer en daardoor veel preciezer te maken, worden steeds verder ontwikkeld. BBLeap rust in Nederland, maar zeker ook buiten Nederland, meerdere machines uit met PWM techniek (LeapBox) en dit jaar is ook de cameratechniek voor online precisiespuiten operationeel en in Nederland op de eerste praktijkmachines opgebouwd.

BBleap

Precisie: op plantniveau de hoeveelheid middel doseren. Naar keuze via taakkaart of online via cameratechnologie. Werkbreedte: tot 250 doppen individueel aansturen over maximaal 4 verschillende spuitleidingen. Geschikt voor: montage aan Arag en de meeste Teejet dophouders Capaciteit van de software: taakkaart in 25*25 centimeter vakken verdeeld voor maximaal 2.500 hectare. Of 5.000 hectare voor 50*50 centimeter Prijs: camerasysteem €2.400 per meter werkbreedte. Pulserende doppen (LeapBox): €1.200 per meter werkbreedte voor een 39 meter brede spuitboom en doppen per 50 cm. Of €1.750 per meter voor doppen per 25 centimeter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Door op “Plaats reactie” te klikken ga ik akkoord met
de gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy.