Leapbox van BBLeap

Leapbox

Werkbreedte: Zo breed als de spuitmachines is
Werksnelheid: tot 30 km/u
Leverancier: BBLeap, Rijen (N-.Br.)
Prijs: €1.000 per meter werkbreedte.

Op de Future Farming & Food Experience in Lelystad was ook de precisiespuittechniek van BBLeap te zien. In die zin dat de zogenoemde Leapbox met PWM-techniek er was gemonteerd op een 36 meter brede Hardi spuit met luchtondersteuning. PWM staat voor Pulse Width Modulation. 

De Leapbox is een PWM-systeem waarmee per afzonderlijke spuitdop de afgifte kan worden gevarieerd. Daardoor kan tot snelheden van 30 km/uur een volgens een gedetailleerde taakkaart worden gespoten. Leapbox kan op alle merken en typen spuiten worden geïnstalleerd en communiceert bij voorkeur via CAN-bus. Op de Hardispuit in Lelystad zaten de 0.8 doppen om de 50 cm, maar nauwer kan vanzelfsprekend ook.
Jan Pieter Evenhuis vertelt dat BBLeap werkt aan (experimenteert met) inbedding  in het systeem van kleurencamera’s op de spuitboom. Evenhuis is medewerker van BBLeap, deelnemer aan NPPL en ook gebruiker van de Leapbox op akkerbouw- en loonbedrijf Evenhuis in Giethoorn.

De camera’s  zouden realtime werken mogelijk maken, waardoor het tijd kostende genereren van taakkaarten via drones overbodig zou worden, bijvoorbeeld bij de loofdoding. Bij bestrijding van aardappelopslag in suikerbieten kan de techniek ten opzichte van volvelds spuiten voor een grote besparing aan middel zorgen.

Bekijk video:

Meer info: FF&FE: alle veldrobots en werktuigen voor precisieschoffelen op een rij >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Door op “Plaats reactie” te klikken ga ik akkoord met
de gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy.