Garford-precisiewieder schoffelt tot 1 cm langs gewasrij

Garford InterRow precisieschoffel

Precisie: via cameragestuurde sideshift
Werkbreedte: tot 18 meter hydraulisch opklapbaar of tot 2 meter getrokken
Werksnelheid 8 – 15 km/u
Benodigd vermogen: 75 pk
Importeur: Homburg Holland in Stiens (Fr.)
Prijs: €70.000 voor de 6 meter-uitvoering.

Met steeds twee schoffels per rij niet-ingeschakelde wingerwieders demonstreerde Homburg de Garford InterRow precisiewieder. De machine maakt het mogelijk met grote zekerheid tot 1 cm langs gewasrijen te schoffelen of tot ook wel een paar millimeter minder.

Het hart van de schoffelmachine is de Garford Side Shift in combinatie met het Garford-camerasysteem; dit zorgt voor een precieze aansturing in de gewassen. De richting van de schoffels wordt aangepast via een hydraulische Side Shift. Hierbij zijn snelheden tot maximaal 15 km/h eenvoudig haalbaar door de speciaal aangepaste Garfordschoffels.

De bok met de sideshift, waarin ook andere (schoffel)machines kunnen worden gehangen, kan naar weerszijden zo’n 15 cm uitslaan. Alleen de bok in de hefinrichting met camera en sideshift kost €30.000 bruto. Daaraan kunnen da andere schoffels worden gehangen.

In combinatie met de vingerwieders, die afhankelijk van de grootte van de biet meer of minder agressief kunne worden ingesteld, zijn volgens Gerard de Boer van Homburg percelen suikerbieten goed chemieloos onkruidvrij te houden. Voor wat betreft de herkenning door de camera van de rij met net gekiemde bietenplantjes, zegt De Boer,  geldt dat zodra de mens ze kan zien, ze ook door de camera zijn te detecteren.

Bekijk video:

Meer info: FF&FE: alle veldrobots en werktuigen voor precisieschoffelen op een rij >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Door op “Plaats reactie” te klikken ga ik akkoord met
de gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy.