Geen goed resultaat van de dronevluchten

De dronevluchten maken we in het groeiseizoen en dat is (zoals vaker bij ons) niet de meest rustige periode. Het vliegen moet dus tussen andere werkzaamheden door en dan is een feilloze operatie wel een vereiste. Dat lukte niet.

Drone verdwaald

De drone is twee keer terug geweest naar DroneXpert. Het probleem van slechte GPS-ontvangst door de opbouw van de extra multispectraalcamera is niet afdoende verholpen. Zodoende is de drone een aantal keer ‘verdwaald’. Dat wil zeggen: Een kilometer verderop stil hangend staan te wachten op verbinding. En dat was nog het beste geval, waarin de drone daadwerkelijk de lucht in ging. We hebben ook meegemaakt dat geen opname van de multispectraalcamera zijn gemaakt. Of een onjuist interval tussen vliegsnelheid en benodigde overlap in beelden. Ook was de verbinding met de camera niet altijd goed genoeg.

Regelmatig vliegen nog niet gelukt

Al met al een hoop inspanning van onszelf en VanBoven, maar tot resultaat leidt dat niet echt. Van één perceel zijn nu met kunst- en vliegwerk gelijktijdig zowel RGB (kleuren) als multipectraalbeelden gemaakt. Rregelmatig vliegen op alle percelen is niet gelukt. Uiteindelijk hebben we de Parrot Sequoia gedemonteerd en verder gevlogen zoals we dat vorig seizoen ook deden. Maar dat was niet helemaal de opzet.

Advies

De DJI Phantom en Parrot Sequoia worden als set verkocht. Maar dat is wat ons betreft geen aan te raden combinatie. Het is lastig om de twee systemen goed te laten samenwerken. Een beter advies om voor een niet te groot bedrag over multispectraalbeelden te beschikken lijkt DJI’s eigen P4 Multispectral te zijn. Dit is wel een volledig geïntegreerd geheel. Daarbij moet opgemerkt worden dat de RGB-sensor in deze drone aanzienlijk lagere specs heeft dan de originele Phantom 4 Pro. Deze was nog niet op de markt toen wij onze drone bestelden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Door op “Plaats reactie” te klikken ga ik akkoord met
de gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy.