‘Helaas wat minder kunnen vliegen dan gehoopt’

Aanvankelijk ging het uitstekend met de drone, maar na enkele vluchten waren er problemen met de gps-ontvangst.

Aanvankelijk ging het uitstekend met de drone, maar na enkele vluchten waren er problemen met de gps-ontvangst. Dat betekent dat de procedure van ‘selfcheck’ niet afgerond kan worden. De drone geeft zichzelf dan niet vrij om op te stijgen.

Wat rommelen en proberen leerde dat de lichtsensor die bij de Parrot Sequoia hoort de ontvangst verminderde. Deze sensor is door leverancier Dronexpert vastgeplakt op de romp van de drone, maar vermoedelijk te dicht bij de gps-ontvanger. De test en proefvluchten is hij doorgekomen, maar een paar dagen later lukte vliegen dus niet meer. Kort en goed hebben we na het verwijderen van de lichtsensor nog enkele percelen kunnen vliegen voordat zich een nieuwe soortgelijke fout meldde, nu met het kompas.

Inmiddels hebben we een vervangende drone gekregen van Vanboven en is de eigen machine voor controle retour leverancier. Helaas dus wat minder kunnen vliegen dan gehoopt en nog in het geheel niet met de Sequoia. En dat is jammer, want zoals ik eerder schreef is het een naar verhouding kostbare camera waar we de nodige verwachtingen van hadden.

Desondanks worden er meer dan voldoende beelden gemaakt van de tulpen, door toeristen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Door op “Plaats reactie” te klikken ga ik akkoord met
de gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy.