‘Hoofdlijnen steeds duidelijker’

We kijken dit jaar naar de mogelijkheden en invulling van wat we binnen het NPPL-project willen doen. De hoofdlijnen die we gaan volgen, worden steeds duidelijker. De focus ligt op taakkaarten en bodemsensoren.

In ieder geval gaan we aan de slag op twee percelen waar dit jaar aardappelen komen te groeien. Die percelen zijn eind januari ingemeten door loonbedrijf Breure. Dit bedrijf heeft ervaring heeft hier ervaring mee voor het GAOS-programma. Daarna stuur ik de gegevens door naar Dirk de Hoog van WUR. Hij zal dan samen met zijn collega Inge de data in het programma verwerken. Ik neem aan dat we daarna de nieuwe lijnen kunnen inladen in onze gps-systemen. Of het variabel planten gaat lukken, hangt af van de mogelijkheid van de koppeling van een nieuw scherm aan de poter die met taakkaarten kan werken. Dit wordt nog uitgezocht.

Beoogde bodemsensor nog vrij duur

Op het gebied van bodemsensoren heb ik eind januari tijdens een bijeenkomst met toeleverende bedrijven en adviseurs verschillende aanbieders aangehoord. Dacom heeft nu nog mijn voorkeur omdat ik daar ook al een programma voor teeltregistratie heb. Echter, de systemen die ze aanbieden, zijn veel duurder dan die van andere aanbieders. Het bedrijf werkt nu aan goedkopere sensoren die qua prijs misschien beter meekunnen. Ik wacht nu eerst Dacom af voordat ik een definitieve keuze maak.

Taakkaarten voor teeltseizoen 2019

Inmiddels heb ik met groeispecialist van Iperen een afspraak gemaakt om te praten over de benodigde taakkaarten voor teeltseizoen 2019. Dat bedrijf vorig jaar ook al een aantal taakkaarten voor ons gemaakt en dat is goed bevallen. Het maken van een bodemscan vind ik nu nog overbodig en duur en is voor de taakkaarten van van Iperen ook niet nodig. Na ons gesprek heb ik hopelijk meer informatie over deze kaarten en hoe dit gaat werken.

Het begin is er. De komende weken zal meer duidelijk worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Door op “Plaats reactie” te klikken ga ik akkoord met
de gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy.