Intensiteit van Carré Pressius onkruidwieder is te verstellen

Carré Pressius precisiewieder

Precisie: veel variatiemogelijkheden in tanddruk en -stand
Werkbreedte: 3, 6, 7,50, 9,0, 12,20 en 15,40 meter
Werksnelheid: 1 tot 6 km/u afhankelijk van gewas en bodemtoestand
Importeur: Pool Agri, Vroomshoop (O.)
Prijs: nog niet bekend. Grove indicatie voor de 12,20 meter uitvoering in Lelystad €50.000.

Importeur Pool Agri toonde in Lelystad de nieuwe Carré Pressius onkruidwieder. De machine onderscheidt zich van andere veertandwieders, doordat de intensiteit van de werking op verschillende manieren is te verstellen.

Dat kan door te spelen met zowel de diepteinstelling via de steunwielen van de hele machine als met de mate van stekendheid of slependheid van de tanden. Die veerdruk op de bodem is hydraulisch in te stellen  tussen 100 gram en 5 kilo. Ook kunnen tanden helemaal worden weggeklapt, bijvoorbeeld bij geren of om bij irrigatie rijen met druppelslangen te ontzien.

Het ophangsysteem voor de eggetanden is vervaardigd uit UV-bestendig vezelcomposiet met een grote treksterkte en flexibiliteit.
In de rijrichting gezien zit in de tanden een slinger, waardoor in de grond niet recht achter het trekpunt zitten, waardoor ze ook iets links-rechts gaan bewegen. Daardoor worden over de hele werkbreedte kiemdraadjes losgemaakt, is de claim. De Franse fabrikant  Carré heeft een nulserie van acht machines gemaakt, die nu in Europa zijn uitgezet.
Net zoals andere wieders van het type onkruideg komt de Pressius het best tot zijn recht bij onkruid in het wittedraadjesstadium. Het al wat grotere onkruid op het demoveld in Lelystad werd meer deels losgewerkt.

Het aangrijpingspunt van de tanden op de Carré Pressius precisiewieder zit niet precies achter het trekpunt bovenaan. Daardoor gaat de tand ook war in de breedterichting trillen.

Bekijk video:

Meer info: FF&FE: alle veldrobots en werktuigen voor precisieschoffelen op een rij >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Door op “Plaats reactie” te klikken ga ik akkoord met
de gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy.