Met ‘mechanische glyfosaat’ probleemonkruiden te lijf’

Op de demonstratiedag Weddermarke van 29 augustus was een keur aan nieuwe technologie te zien. Technologie die de toekomst van de open teelten gaan vormgeven. Op deze innovatiedag greep Martin Heerema van Agro Bio Solutions meteen de aandacht van zijn publiek door de Kvick-Finn de ‘mechanische glyfosaat’ te noemen.

Kvick-Finn

Martin Heerema: ‘De naam Kvick-Finn zegt twee heel belangrijke dingen. Dat is dat hij voor kweek is gemaakt en dat’ie uit Finland komt. Los van de ondiepe bewerking kunnen we er ook voor kiezen hem dieper door de grond te laten gaan en bodemonkruiden als kweek of een veenwortel of een haagwinde, dat we die echt uit de grond kunnen vissen.’
Met de schoffel-cultivator kan de bodem ook de bodem zeer ondiep (2 cm) worden losgehaald. Het bodemleven wordt zo min mogelijk verstoord. Hierna volgt een rotor die de planten door de lucht gooit. Hierdoor wordt de grond van de wortel van het onkruid geschud, en verdort de plant. Uitermate geschikt voor kweek en andere bodembedekkers. Ook worden de Kvick-Finn machines gebruikt om grasland te scheuren. En om groenbemester te verkleinen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Door op “Plaats reactie” te klikken ga ik akkoord met
de gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy.