Nieuwe Robot One ook leverbaar met lasertechnologie

Pixelfarming Robotics demontreerde de nieuwste versie van hun Robot One. Het nieuwe voertuig is lager en heeft een grotere wielbasis dan voorheen om deze machine stabieler te maken.

GPS-positie

Onderhuids is de technologie hetzelfde gebleven. Je kunt twee rijen van vijf robotarmen monteren met verschillende gereedschappen die maximaal honderd kilo mogen wegen. Ook van externe fabrikanten. Veertien 3D-camera’s aan de voor- en achterkant van de robot kunnen worden getraind om planten te herkennen. Ze registreren ook het werk zodat je het resultaat van de bewerkingen kunt controleren en volgen. Het is ook mogelijk om de gps-positie van elke plant vast te leggen.

Zonnepanelen

De nieuwe Robot One weegt circa 2.000 kg en heeft zonnepanelen aan de bovenzijde die de aanwezige lithium batterijen opladen. Het maximale vermogen van de elektromotoren is 32 pk. De spoorbreedte is instelbaar van 1,80 tot 3,50 m door de wielen te draaien en de veldrobot in een van de vier rijrichtingen te laten rijden. Voor het bestrijden van onkruiden kun je kiezen uit verschillende gereedschappen waaronder verschillende mechanische en nu ook laser. In de video (volgt later-red) is te zien hoe zo’n laserstraal onkruid verschroeit. Je kunt de robot honderd meter gewas schoon laten maken als proef waarna je gereedschap en behandelpatroon kunt wijzigen. ‘Scan en act’ noemt het bedrijf dit. De beoogde capaciteit is 1 ha per uur. Pixelfarming Robotics geeft aan momenteel zeven personen in hun zogenoemde onboarding programma te hebben met vier Robot One voertuigen. Twee voor dit jaar en twee voor 2024. De prijs van Robot One start momenteel bij € 250.000. Kies je voor laser, dan betaal je per lasertool naar verwachting € 7.500.

Mechanisch en laser

Precisie: onkruiden verwijderen of elimineren met verschillende gereedschappen. Zowel mechanisch als met laser. De robot kan patronen herkennen en z’n onkruidbestrijding daarop aanpassen. Werkbreedte: afhankelijk van de rijrichting en spoorbreedte. De spoorbreedte is instelbaar van 1,80 tot 3,50 m. Daarmee kun je rijafstanden van 37,5, 50 en 75 cm afdekken en ook bedden tot 1,80 respectievelijk 2,85 m. Werksnelheid: 1 ha per uur. Vermogen: 32 pk. Bedrijf: Pixelfarming Robotics. Prijs: aanschaf € 250.000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Door op “Plaats reactie” te klikken ga ik akkoord met
de gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy.