Schmotzer Venterra combineert mechanische en chemische aanpak

Schmotzer Venterra

Precisie: cameragestuurd, elementen zijn per rij afzonderlijk uit te heffen
Werkbreedte: 6 meter (12 x 50cm)
Werksnelheid: camera kan tot 15 km/u, praktijk is 4 tot 9 km/u
Importeur: Kamps de Wild BV, Zevenaar (Gld.)
Prijs: €75.000.

Met een framehoogte van een meter in geheven toestand kan de Venterra cameragestuurde schoffelmachine van Schmotzer in hogere gewassen als grote suikerbieten en mais wat langer doorwerken zonder het gewas al te zeer te beschadigen.

Handmatig of via GPS-Isobus worden voor een strak begin en eind eerst de afzonderlijke schoffelelementen hydraulisch gegeven en daarna de hele machine door de hefinrichtig. Onder de schoffels heeft de machine dan 50 cm bodemvrijheid.

De machine in Lelystad is uitgerust met spuitdopjes boven de gewasrijen om in de rij het onkruid aan te pakken waar de schoffels niet bij kunnen. Strookjes van 10-1 cm worden bespoten. “Je kunt het een hybridemachine noemen voor een gecombineerde mechanische en chemische aanpak van het onkruid”, zegt Erwin Tessers van importeur Kamps de Wild. “Echt 100 procent mechanisch kan nog niet. Hoe je het ook wendt of keert,  in de rij en vlak daar tegenaan mis je met de schoffel onkruidjes.”
Schmotzer, weliswaar nog in eigen kleuren,  is al enige tijd volledig onderdeel van Amazone met geïntegreerde software bestaande uit Amazone-componenten. 

Film volgt

Meer info: FF&FE: alle veldrobots en werktuigen voor precisieschoffelen op een rij >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Door op “Plaats reactie” te klikken ga ik akkoord met
de gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy.