Techniek

Precisiespuiten Variabel loofdoden

Variabel loofdoden

Variabel loofdoden maakt het mogelijk om met een minimum-effectieve dosering van loofdodings-middelen pleksgewijs het aardappel-loof te doden. Dit gebeurt op basis van biomassakaarten met data van een satelliet, drone of eigen sensoren. De biomassakaarten worden met behulp van rekenregels verwerkt tot taakkaarten. Het variabel loofdoden wordt uitgevoerd met behulp van gangbare spuittechnieken.

Vraag het een van onze experts
Over deze techniek

Praktische informatie

Praktijkrijpheid:
Deze techniek is praktijkrijp
Lees meer over investering Benodigde investeringen voor precisiespuiten bestaan uit een DGPS-systeem, een spuitcomputer die secties kan afsluiten en modules voor taakkaarten kan lezen. Een andere optie is investeren in Pulse-width modulation (PWM) waarmee spuitdoppen worden afgesloten. Om nog preciezer te werk te gaan kan cameratechnologie worden aangeschaft voor onder meer het herkennen van verschillende soorten gewassen of onkruid.
Lees meer over leverancier(s) Verschillende leveranciers bieden technieken aan voor precisiespuiten. Klik op de link voor een lijst met leveranciers.
Lees meer over voor- en nadelen voor telerBesparingen op middelgebruik tussen de 20 en 50%. Dat levert een besparing van €20 tot €30 per hectare op middelgebruik. Onbekendheid met de mogelijkheden.