Inspelen op toekomst bij Future Farming & Food Experience

“Voor een vitale landbouw hebben we een plan nodig waar de boer centraal staat. Dat plan gaan we samen maken”, zegt André Hoogendijk, directeur van Brancheorganisatie Akkerbouw. Hij opende de eerste editie van Future Farming & Food Experience (FF&FE).

FF&FE, een agrarisch openluchtfestival, is dit jaar voor het eerst georganiseerd door de Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Boerderij van de Toekomst. Deze bijeenkomst vond op dinsdag 31 mei plaats bij WUR Open Teelten in Lelystad (Fl.).

(tekst gaat onder video’s en foto’s verder)

Bekijk de opening van Future Farming & Food Experience terug:

Demonstraties veldrobots en precisieschoffelen

Na de opening zwermen de 500 deelnemers over het FF&FE-terrein. Daarbij is een demonstratieveld met veldrobots de grootste publiekstrekker. Op verschillende veldjes komen veldrobots en werktuigen voor precisieschoffelen in actie om onkruid te bestrijden met zo min mogelijk arbeid en chemie.

Lees meer: Alle veldrobots en werktuigen voor presicieschoffelen op een rij >>

(tekst gaat onder foto’s verder)

Boerderij van de Toekomst

De deelnemers aan FF&FE kunnen met een pendelbus een bezoek brengen aan de nabijgelegen Boerderij van de Toekomst. Daar wordt niet alleen uitleg gegeven over de strokenteelt. Bezoekers worden ook uitgedaagd om het spel van de toekomst te spelen: een ganzenbord waarbij de deelnemers met onderzoekers in gesprek gaan over klimaatbestendigheid en gewasdiversiteit.

De Boerderij van de Toekomst is ook de plek waar de actie #boerenbodem start. Met deze actie stimuleert de Kennisdeal Akkerbouw en Vollegrondsgroente dat boeren en burgers bewust kijken naar de bodem.

(tekst gaat onder foto’s verder)

Dialoog en speeddates

Voor de deelnemers is er ook een binnenprogramma georganiseerd. Daar kunnen de deelnemers in groepen in dialoog over gewasbescherming, technologie/data, verdienmodellen en circulaire bemesting. Daarnaast is er de mogelijkheid van speeddaten. Deelnemers kunnen een-op-een in gesprek gaan met onder meer onderzoekers, beleidsmakers en vertegenwoordigers van bedrijven in de keten en maatschappelijke organisaties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Door op “Plaats reactie” te klikken ga ik akkoord met
de gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy.