Akkerweb: goede handleiding – laagste eindcijfer

Scherm met akkerweb

Akkerweb voorzag de testers van een goede en beknopte handleiding en de expert van Akkerweb liet hen als enige zoveel mogelijk hun eigen gang gaan (hetgeen ook de opdracht was). Had hij net als bij de andere software meer hulp geboden, dan had Akkerweb volgens de testers een hoger eindcijfer dan een 7,0 kunnen behalen.

Het programma scoort gemiddeld op alle criteria en gedeeld het hoogst op eindresultaat. Akkerweb is gratis maar voor applicaties met agronomische kennis betaal je. Voor de Nbs3 bijbemestapp betaal je €5/ha wanneer je een taakkaart daadwerkelijk download.

Allereerst zoek je via de Bouwplanapp je perceel op. Dan kies je voor aardappelen en vervolgens voor een ras en pootdatum. Die pootdatum is belangrijk omdat het achterliggende groeimodel gebruikt wordt voor de benodigde hoeveelheid stikstof. Dan ga je naar de Nbs3 bijbemestapp waar je kiest met welke machine je wilt bemesten, met welke werkbreedte en met welke gridgrootte. Hier kun je óók kiezen voor een veldspuit met PWM-techniek en individuele dopafsluiting! Dan selecteer je het bewuste perceel en kies je voor biomassa indices WENR (Wageningen Environmental Research), of Neo WDVI. Als er voor een bepaalde datum vanwege (teveel) bewolking geen satellietbeeld beschikbaar is, krijg je hiervan netjes een waarschuwing in de vorm van een roze beeld. Vervolgens berekent het adviesmodel op basis van de doelopbrengst een stikstof bijbemestingsadvies voor je. Je kunt AB-lijnen (rijrichting) intekenen, maar geen kopakkers. Je kunt de gemaakte taakkaart exporteren in een Esri Shape formaat en in Isobus Isoxml formaat.

In plussen en minnen:

Plus Min
goede en beknopte handleiding alleen voor aardappelen
koppeling werkbreedte vergt gewenning

Introductie
Resultaten taakkaartsoftware
Beoordeling Taakkaart.nl
Beoordeling Akkerweb
Beoordeling Cloudfarm
Beoordeling My Data Plant
Beoordeling TT+
Koen van Boheemen: gebruiksgemak en inhoud gaan niet altijd samen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Door op “Plaats reactie” te klikken ga ik akkoord met
de gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy.