TT+: intuïtief – meeste mogelijkheden

Scherm met TT+

TT+ moet volgens Van Iperen net zo eenvoudig in gebruik zijn als een smartphone app, want ‘als die niet werkt verwijder je ‘m en ga je op zoek naar een alternatief’. Volgens de testers is het bedrijf daar vrij goed in geslaagd. Ze waarderen de mogelijkheden van de software en het concept, met de teeltadviseur op de achtergrond, spreekt hen eveneens aan. Ze geven TT+ een 7,5 als gemiddeld eindcijfer. TT+ kost €30/ha per jaar voor de actieve hectares. In de praktijk betalen deelnemers tussen €10 en €30 per hectare.

In tegenstelling tot de anderen werkt Van Iperen als enige met bodempotentiekaarten. Hiervoor worden data verzameld uit openbare bronnen zoals hoogtekaarten, bodemkaarten en satellietbeelden. Gecombineerd met teeltkundig advies resulteert dit in taakkaarten voor o.a. variabel poten, zaaien en (bij) bemesten. Hierdoor moesten de testers werken met een (vooraf voorbereid) testperceel uit 2018 met een voorgedefinieerd grid. Er werd/wordt geen gebruik gemaakt van gewasindices. Nadat je een minimum en maximum kunstmestgift en een stapgrootte hebt ingevoerd, wordt automatisch een taakkaart gegenereerd met een grid parallel aan de gekozen rijrichting

De laatste stap is het indienen van de taakkaart aan een adviseur van Van Iperen ter goedkeuring totdat je zelf goedkeurrechten hebt gekregen. Een directe export kan in eerste instantie dus niet. Na goedkeuring kun je exporteren in een Esri Shape en Isobus Isoxml formaat.

In plussen en minnen

Plus Min
stapsgewijs proces dat je begeleidt software heeft tijd nodig om (door) te rekenen
goed en uitgebreid handleiding gewenst

Introductie
Resultaten taakkaartsoftware
Beoordeling Taakkaart.nl
Beoordeling Akkerweb
Beoordeling Cloudfarm
Beoordeling My Data Plant
Beoordeling TT+
Koen van Boheemen: gebruiksgemak en inhoud gaan niet altijd samen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Door op “Plaats reactie” te klikken ga ik akkoord met
de gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy.