Taakkaart.nl: gratis en eenvoudig – hoogste eindcijfer

Scherm met Taakkaart.nl

De testers beoordelen Taakkaart.nl met het hoogste gemiddelde eindcijfer, een 8,1. Het feit dat de toepassing gratis is speelt daarbij een doorslaggevende rol. De beperkte stappen én mogelijkheden zijn hierbij ook belangrijk. Taakkaart.nl scoort het best op gebruiksgemak, intuïtiviteit en snelheid en het laagst op beschikbare mogelijkheden. Hierdoor is het een toepassing voor beginners of voor ‘erbij’.

In de toepassing navigeer je op de Google maps achtergrond naar het perceel waarvan je een satellietbeeld wilt downloaden. Daarvan teken je de perceelsgrens in, of je laadt de grens in vanuit Gecombineerde opgave (RVO). Dan download en kies je de datum van het satellietbeeld naar keuze. Zie je niets? Dan was er teveel bewolking en moet je een andere datum kiezen. Zoals nagenoeg voor elke taakkaart kies je vervolgens een raster- of gridgrootte. Elke vakje kan in theorie een verschillende dosering bevatten. Ben je ingelogd, dan kun je tot 10 x 10 m gaan. Anders niet kleiner dan 20 x 20 m. Daarna vul je naar eigen inzicht per biomassa index in hoeveel zuivere stikstof je wilt toedienen. Er is geen agronomische kennis beschikbaar in de toepassing. Het grid kun je niet draaien naargelang de oriëntatie van je perceel en je kunt geen AB-lijnen of spuitpaden inladen of -tekenen. Kostenloos gemaakte taakkaarten blijven niet behouden.

Je kunt er taakkaarten mee exporteren voor Trimble, John Deere, Kverneland/Vicon, Yara, Müller en als Esri Shape en JPG-bestanden. Heb je draadloze Trimble communicatie, dan kun je de taakkaart ook draadloos naar je terminal versturen.

In plussen en minnen:

Plus Min
eenvoudig en snel beperkte mogelijkheden
snel te doorgronden testers wensen toch handleiding

 

Introductie
Resultaten taakkaartsoftware
Beoordeling Taakkaart.nl
Beoordeling Akkerweb
Beoordeling Cloudfarm
Beoordeling My Data Plant
Beoordeling TT+
Koen van Boheemen: gebruiksgemak en inhoud gaan niet altijd samen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Door op “Plaats reactie” te klikken ga ik akkoord met
de gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy.