Perceelsgrens niet in Amapad geladen

Bij NPPL-deelnemer Sturm in Ens (Flevoland) is het variabel spuiten van bodemherbiciden in de aardappelen vrijdag 18 mei niet gelukt.

Het ging goed op 30 april in de uien met Stomp en op 11 mei met AZ 500 + Chloor IPC + Pyramin DF. Maar afgelopen week liep de variable rate application (vra, variabele hoeveelheid dosering) vast, doordat de perceelgrens van het andere NPPL perceel niet in de bedieningsterminal Amapad van Amazone was geladen. Daardoor kon de spuit de taakkaart niet op het juiste perceel uitvoeren.

Toen Gijs Sturm vrijdagochtend om 6 uur wilde gaan spuiten, kwam het probleem aan het licht. Maar aangezien toen de spuitomstandigheden erg goed waren (weinig wind) en de aardappelen op doorkomen stonden, is besloten toch te spuiten. Dan maar met een normale vlakke dosering. Overal evenveel dus. Daarmee waren de aardappelen in ieder geval gespoten.

De variabele toepassing is in de aardappelen dus niet gelukt. Maar dat wil niet zeggen dat er geen lessen geleerd zijn.

Hulp via Whatsapp

Hieronder volgt de berichtenwisseling tussen expert Koen van Boheemen van Wageningen University & Research, Gijs Sturm en broer Max Sturm die tot eind van de maand stage loopt in Zuid-Afrika. Het eerste bericht is van zaterdag 19 mei 12.05 uur, het laatste van Gijs om 14.05 uur.

Daaronder nog een afbeelding van het papiertje waarop Max dinsdagochtend de besparing becijfert, wanneer volgens plan wél variabel was gespoten.

Zo becijfert Max vervolgens dinsdagochtend wat de besparing in euro’s had kunnen zijn:

  • Advies is vaste standaarddosering
  • NPPL was de geplande variatie in dosering
  • €93,59 zou besparing op het 7 hectare grote perceel geweest zijn.

Reacties gesloten. Geen verdere reacties gevonden.