Future Farming & Food Experience

Op donderdag 25 mei organiseren NPPL en Boerderij van de Toekomst in Lelystad voor de 2e keer ‘Future Farming & Food Experience’. Laat je inspireren over hoe jouw bedrijf er uitziet in 2030 en wat er met de nieuwste technologie nu al kan! Je bent van harte welkom vanaf 9.30 uur t/m 16.30 uur. Het is een doorlopend programma, dus je bent de hele dag door welkom. Meld je gratis aan!

Programma

Vraag-maar-raak -sessies
Tijdens de vraag-maar-raak – sessies kun je met al jouw vragen over landbouw van de toekomst terecht bij experts. Iedere sessie heeft een eigen onderwerp en komt twee keer aan bod. De onderwerpen zijn:
● De waarde van digitale data;
● Regeneratieve landbouw;
● Humanure: kansen voor mensenmest;
● Ook in de toekomst onkruid de baas.
Daarnaast zijn er twee aparte presentaties waar je meer te weten komt over de toekomst van de bonenteelt in Nederland en over een klimaatbestendige landbouw van de toekomst. Ook tijdens deze sessies kun je met experts in gesprek.

Fieldlab Boerderij van de Toekomst
Op het fieldlab van Boerderij van de Toekomst kun je zien hoe ons onderzoek er in de praktijk uitziet. Wat werkt er al, en wat (nog) niet? Er zijn vijf excursies waar je aan deel kunt nemen:

 • Wat is het verhaal achter het fieldlab?
  Tijdens deze excursie komt aan bod waar we aan werken, hoe we dit doen en wat onze ervaringen van de afgelopen vier jaar zijn.
 • Teelt veldbonen
  Na een presentatie over de bonenteelt en het proeven ervan, kunnen we ook op het land gaan kijken hoe een veldboon nou eigenlijk groeit en hoe het gewas goed in het teeltsysteem van Boerderij van de Toekomst past.
 • Onkruidbestrijding
  Als aanvulling op de vraag-maar-raak-sessie over onkruidbestrijding de uitdagingen van onkruidbestrijding daar, want die zijn er nog genoeg!
 • Regeneratieve landbouw
  Regeneratieve landbouw is het beste uit te leggen en te laten zien op een plek waar het ook echt toegepast wordt. Op het fieldlab wordt daarom uitleg gegeven over hoe er daar vormgegeven wordt aan regeneratieve landbouw.
 • Irrigatie en wateropslag
  In samenwerking met Akker van de Toekomst worden verschillende subirrigatie- en dripirrigatiesystemen getoond en de voor- en nadelen besproken. Daarnaast is er aandacht voor ondergrondse wateropslag.

Demonstratieveld
Ervaar hoe veldrobots met data-technologie onkruid bestrijden met zo min mogelijk arbeid en chemie. Ook diverse mechanische innovaties worden getoond.

Standhouders- en dataplein
Op deze beide pleinen kunt u kennismaken met een breed scala aan bedrijven die, met name voor akkerbouwers, innovatieve diensten, producten en machines aanbieden.

Standhouders en demonstraties

Hieronder vind je alle leveranciers die op Future Farming & Food Experience staan. Deze zijn te vinden op ons dataplein, standhoudersplein en tijdens de demonstraties.

DatapleinDemonstratiesStandhoudersplein
AppsforAgriAbemecAgrifac
CAV AgrotheekAgri Bio-SolutionsAgrifirm
DacomBBLEAPAgroExact
Farm24EkobotAgurotech
Farmmaps/St.AkkerwebGPX SolutionsBayer
Intoagri/De DataboerinMechanisatiebedrijf Nanne KooimanHLB & De Groene Vlieg
IrriwatchOddbotHuizingHarvest
MyEasyFarmPixelfarming RoboticsKverneland
NxTGen HighTechPool Agri/GroeNoordPipelife
VAA Data WorksS+dBRAMM
Van IperenTrabotyxReesink Agri
Treffler-Man@MachineRMA
Vantage Agrometius
WeedaGo/ AB drone
WeeversNieuwstad / Agxeed
Yanmar

Locatie


Boerderij van de Toekomst:

Edelhertweg 1
8219 PH Lelystad

Aanmelden

Online registreren voor het event.