Zo bouw je een trekker om tot autonome trekker

Op de jaarlijkse NPPL Praktijkbijeenkomst vertelde Hans Biemans van GPX Solutions over de mogelijkheden die het bedrijf biedt om een bestaande trekker met een zogenoemde ‘retrofit kit’ om te bouwen tot autonome trekker. Ofwel een trekker die je eenmaal op een perceel aangekomen autonoom, zonder bestuurder, z’n werk kunt laten doen.

Hun set, iQuus genaamd, stuurt dan niet alleen de trekker aan, maar ook de gebruikte werktuigen en machines. De techniek is geschikt voor GPS-voorbereide trekkers en het bedrijf heeft tot dusver ervaring met de opbouw op New Holland T4, T5 en T7, Case Magnum, Fendt Gen1, Gen2 en One en Kubota M5 modellen. Het kostenplaatje loopt afhankelijk van de uitgangssituatie en de wensen van de gebruiker uiteen van €15.000 tot €80.000.

Bekijk de presentiatie van Hans Biemans (GPX Solutions)

2 Comments

  • Thieu Berkers zegt op 18-03-2023 - 08:59 :

    Mooie presentatie en mooie ontwikkeling. Er zit alleen een maar aan, door op de CAN bus van de trekker in te grijpen wordt het onduidelijk wie verantwoordelijk is als er iets mis gaat. Is dat GPX of de trekker fabrikant? In zo’n geval zal de trekker fabrikant altijd naar GPX wijzen.

  • Geert Hekkert zegt op 21-03-2023 - 12:21 :

    Hoi Thieu. Goede vraag. We spelen hem door aan GPX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Door op “Plaats reactie” te klikken ga ik akkoord met
de gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy.